鄰國海域笑話

cc photo by flickr user NASA Goddard Space Flight Center

cc photo by flickr user NASA Goddard Space Flight Center

鄰國因為某海域主權爭議又引發一單又一單嘅事件,本皇認為是絕佳笑料。

首先係評決之後,鄰國有高官發表講話認為判決嘅官員係受錢做案,唔公平!
呢句說話由佢地講,本皇就覺得相當有說服力,始終受賄貪污你地先係專家丫嘛。

其後一群鄰國居民就話要抵抗外國貨啦。
呢樣仲鬼馬,陷世界都知你地國家先係最鍾意鬼佬嘢,架仔貨,一下子你地話唔用,我怕你地唔慣喎!

我再睇,一大班愛國之仕鳩衝入去外國餐廳,話要叫人抵制。
傻豬黎嘅,呢間餐廳入面除咗個呀伯公仔係鬼佬之外,全間都你地國產架!
包括啲打針雞,地溝油,生化食物,我係到以性命保證,一定係國貨,各位可以安心食用!

但我就最唔明,電子產品呢家嘢最容易表達愛國情操,做乜仲唔轉哂用小米呢?

不過老老實實,我認為一般民眾都唔夠班商家同企業做得夠愛國。
因為有乜嘢強得過,將所有「外國品牌」都「收歸國有」。
你個隻咩黎架?比卡超?

媽的!我的寶可夢才是正貨!

blow@king.com'

吹水皇

港豬廢青一名。 只想吃喝玩樂不勞而獲 不求踏實地但求公屋有期。

More Posts

Follow Me:
Facebook

高人指點

comments